piątek, 15 lipca 2011

Przepis na dziś? Zapiekanka grecka z Varadero

Składniki:
  • ugotowany makaron typu rurki 1 kg
  • mięso mielone wieprzowo-wołowe 0,5 kg
  • jaja całe 4 szt.
  • przyprawy do smaku
  • natka pietruszki świeża 1/2 pęczka
  • koperek 1/2 pęczka
Wykonanie
Brytfannę posmarować olejem, ugotować makaron, wymieszać z dwoma całymi jajami. Mięso mielone wymieszać z pozostałymi dwoma jajami i doprawić do smaku. Koperek i pietruszkę posiekać, wsypać do makaronu, po czym wymieszać. Połączyć mięso mielone z makaronem warstwami, przełożyć do brytfanny, zapiekać w temp. 180 C. Czas 20-25 min. 
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz