SKŁADNIKI:
- 4 duże kapelusze kani
- 1 jajo
- 1/2 szklanki mleka
- mąka
- sól
- pieprz
- majeranek
Kanie oczyścić i dokładnie wyciąć nóżki, ułożyć w dużej misce. Grzyby zalać mlekiem, docisnąć talerzem i odstawić do lodówki na 24 godziny. Następnego dnia wyciągnąć kanie z mleka (nie wylewać go, przyda się do ciasta naleśnikowego), osączyć na papierowym ręczniku. Od strony blaszek posypać solą i pieprzem. Z mleka, mąki i jaja przygotować gęste ciasto naleśnikowe. Dodać do niego majeranek i dokładnie wymieszać. Obtoczyć każdy kapelusz w cieście i smażyć w Varadero na złoty kolor. Jeśli kapelusze są zbyt duże możemy przekroić na pół lub na ćwiartki.
SMACZNEGO!
Wygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńSuper artykuł. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń