Parówkowe serce to coś dzięki czemu wywołasz uśmiech na każdej twarzy :)
Składniki
1 długa parówka
1 małe jajko
mała wykałaczka
ew. pomidory i bazylia do ozdoby
Parówkę obieramy z osłonki, przecinamy wzdłuż, dokładnie w połowie, z jednej strony pozostawiając nie nacięty koniec (około 1,5-centymetrowy).
Ostrożnie i powoli wyginamy parówkę, tak aby otrzymać kształt serca. Końce spinamy wykałaczką.
Na rozgrzaną płytę Varadero delikatnie przenosimy parówkowe kształty. W środek każdego wbijamy po jednym jajku, uważając, aby nie zniszczyć żółtka. Kiedy jajko ładnie się zetnie, a parówka zarumieni, jeszcze chwilę dosmażamy i gotowe.
Idealny pomysł dla niejadka, indywidualisty, na przeprosiny jak i drobną niespodziankę w kuchni
Proszę o usunięcie mojego zdjęcia z bloga. Nie wyraziłam zgody na jego wykorzystanie.
OdpowiedzUsuńtu-tusia - autorka bloga http://polkazprzyprawmai.blox.pl