piątek, 29 lipca 2011

Zdobądź serce w 10 minut z urządzeniem Varadero

Parówkowe serce to coś dzięki czemu wywołasz uśmiech na każdej twarzy :) 

 

Składniki

  • 1 długa parówka
  • 1 małe jajko
  • mała wykałaczka
  • ew. pomidory i bazylia do ozdoby
  1. Parówkę obieramy z osłonki, przecinamy wzdłuż, dokładnie w połowie, z jednej strony pozostawiając nie nacięty koniec (około 1,5-centymetrowy).
  2. Ostrożnie i powoli wyginamy parówkę, tak aby otrzymać kształt serca. Końce spinamy wykałaczką.
  3. Na rozgrzaną płytę Varadero delikatnie przenosimy parówkowe kształty. W środek każdego wbijamy po jednym jajku, uważając, aby nie zniszczyć żółtka. Kiedy jajko ładnie się zetnie, a parówka zarumieni, jeszcze chwilę dosmażamy i gotowe.

    Idealny pomysł dla niejadka, indywidualisty, na przeprosiny jak i drobną niespodziankę w kuchni

1 komentarz:

  1. Proszę o usunięcie mojego zdjęcia z bloga. Nie wyraziłam zgody na jego wykorzystanie.
    tu-tusia - autorka bloga http://polkazprzyprawmai.blox.pl

    OdpowiedzUsuń