środa, 28 września 2011

Chipsy? a może CZIPSY?


W chipsach nie ma nic zdrowego. To niezaprzeczalne. Jednak nasze dzieci je uwielbiają i z tym również nie można dyskutować. Jak pogodzić te dwie sprawy? Zrobić domowe chipsy. Dzięki temu unikniesz wielu konserwantów, które są dodawane do tego przysmaku. Niewielkie to pocieszenie, ale zawsze coś. Takie, zrobione własnymi rękami, chipsy paprykowe robią też furorę na imprezach.

Przygotuj:
1 kg ziemniaków
olej do smażenia
sodką i ostrą paprykę
sól

Krok 1
Domowe chipsy nie są zbyt skomplikowanym daniem. Zacznij od obrania ziemniaków i ich pokrojenia w cienkie plasterki.

Krok 2
Ten przepis na domowe chipsy przewiduje, że mają być smażone w dużej ilości oleju. Rozgrzej go w brytfannie i wrzuć ziemniaki.

Krok 3
Smaż chipsy na złoty kolor, a po wyjęciu odsącz z tłuszczu.

Krok 4
Wymieszaj przyprawy i dopraw nimi gorący przysmak dla dzieci.

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz