piątek, 16 września 2011

Uniwersalizm Varadero


Jak to możliwe, że dwie płyty grzewcze potrafią i gotować i smażyć przeróżne potrawy, mięsa, warzywa, jak zrobić placek między płytami Varadero? Jak ugotować zupę, lub zrobić gofry? Co z daniami na parze? Te pytania nasuwają się często jako pierwsze widząc niepozornie wyglądające urządzenie przypominające na tzw „oko” zwyczajny elektryczny grill kontaktowy. Oczywiście Varadero to również grill i przede wszystkim grill, jednak dzięki zastosowaniu wielu dodatkowych akcesoriów dołączonych do urządzenia można w nim przygotować prawie każdą potrawę bez większego trudu. Nie jest tajemnica, iż do gotowania zupy lub gotowania na parze, a także pieczenia ciasta użyjemy brytfanny, natomiast dusząc mięso lub warzywa, jak i rybę przyda się nam ramka zwiększająca dystans między płytami. Aby korzystać swobodnie z dodanych akcesoriów nie trzeba posiadać wiedzy i umiejętności, wykorzystanie ich należy do bardzo intuicyjnych czynności pozwalających nie tylko na przygotowanie tradycyjnym sposobem, ale liczne eksperymenty kuchenne.
Tajemnicą sukcesu udanego gotowania w Varadero jest delikatne zwilżenie olejem płyt przed ich nagrzaniem, aczkolwiek technicznie nie ma przeciwwskazań by nie używać w ogóle oleju, oliwy, tłuszczu.
Jak z każdym sprzętem, nie tylko kuchennym bywa, wymaga oswojenia się i dojścia do wprawy w użytkowaniu, dlatego też Varadero na samym początku może nasuwać wiele pytań i wątpliwości, które dystrybutor stara się rozwiać poprzez załączenie wskazówek użytkownika, instrukcje obsługi oraz dostęp do linii serwisowej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz